Chleb bez mąki

Na tej stronie:
- szybki chleb bez mąki /serek wiejski plus pestki/
 
 
 

 SZYBKI CHLEB BEZ MĄKI 

/SEREK WIEJSKI PLUS PESTKI/

Upieczesz w każdej foremce, dowolnego kształtu. Czas jego przygotowania to dosłownie chwila - wystarczy wymieszać składniki.W smaku jest delikatny, nie czuć sera, nie jest wilgotny. Z masłem najlepszy...i ta chrupiąca skórka.
Składniki na tradycyjną keksówkę:
- 6 jajek;
- 450 g serka wiejskiego bez laktozy;
- 120 g mąki migdałowej;
- 240 g pestek słonecznika;
- 120 g siemienia lnianego;
- 2 płaskie łyżeczki soli;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu.
Wszystkie składniki wrzucamy do miski.
I  mieszamy łyżką dosłownie chwilę do połączenia składników.
Ciasto przelewamy do foremki.
Moja jest silikonową. Jeśli mamy inną wykładamy papierem do pieczenia. 
Wkładamy do piekarnika 40-45 minut do suchego patyka, termoobieg 180 stopni C. 
I gotowe. Po upieczeniu i lekkim wystygnięciu chlebek wyciągamy i studzimy - najlepiej na kratce.