Spaghetti

 Na tej stronie:
- spaghetti i mozzarella di bufala


SPAGHETTI I MOZZARELLA DI BUFALA

Dawno nie jadłam czegoś tak dobrego i prostego. Mozzarella di bufala na zewnątrz delikatna skorupka, a w środku lekko płynna konsystencja. Ma przedelikatny smak...do tego makaron, sos i pesto. Szybko, mega aromatycznie i bardzo smacznie.
KUCHNIA BEZ GLUTENU BEZ LAKTOZY
Przepis na 4 talerze:
- 1 paczka ugotowanego makaronu na spaghetti /500 g/
- 1 słoik ugotowanego sosu warzywnego z pomidorami albo sosu pomidorowego /500g/
- pesto z bazylii czyli bazylia plus oliwa z oliwek /100 g/
- 4 mozzarelle di bufala.
Mozzarelle delikatnie rozcinamy na krzyż.
Makaron po odsączeniu wrzucamy z powrotem do garnka i gotujemy 2-3 minuty na małym ogniu, aby odparował.
Makaron wrzucamy na talerze.
Zalewamy sosem. Kładziemy mozzarelle i polewamy ją pesto. Całość posypujemy pieprzem. I gotowe.
KUCHNIA BEZ GLUTENU BEZ LAKTOZY