Z płatków

 Na tej stronie:
- owsianka truskawkowa inaczej niż zwykle z truskawkami.

OWSIANKA TRUSKAWKOWA INACZEJ NIŻ ZWYKLE Z TRUSKAWKAMI

inaczej bo płatki owsiane bezglutenowe zostały ugotowane, następnie wrzuciłam truskawki, trochę miodu i całość zmiksowałam...i wyszła mocno truskawkowa, gęsta owsianka. Na wierzch trochę truskawek, żurawiny, kwiatków lawendy i można szaleć dzień cały na rowerze albo na plaży, a może w ogrodzie.

 Składniki na dwie miseczki:
- 2 szklanki mleka migdałowego;
- 4 - 5 dużych łyżek płatków owsianych bezglutenowych;
- 1 łyżka miodu dla osłody;
- garść truskawek;
Do posypania: suszone żurawina, truskawki, kwiatki lawendy.  

Do garnka wlewamy mleko migdałowe, wsypujemy płatki owsiane i gotujemy. Kiedy nasze płatki są gotowe i mięciutkie sami decydujemy czy chcemy jeszcze owsiankę potrzymać na ogniu, aby zgęstniała czy taka jej konsystencja nam odpowiada.


Następnie do naszej owsianki wsypujemy garść truskawek i całość miksujemy/ blendujemy. 


Próbujemy. Jeśli owsianka jest za mało słodka dodajemy miód i ponownie na chwil kilka miksujemy/ blendujemy. 
Owsiankę przelewamy do miseczek. Wrzucamy na wierzch świeże truskawki, żurawinę, kilka kwiatków lawendy i wszystko to co chcemy. I gotowe.

Owsianka jest tak samo smaczna na ciepło, jak i na zimno. Odradzam jej jednak odgrzewać, nie będzie już tak truskawkowa i straci swój ładny kolor.